Volksspelen - Volkssportroute

Volksspelen

Toon enkel de spelen die voorkomen in volgende route:

 • Hamertjesspel

  Voor dit behendigheidsspel spelen telkens twee spelers uit groep 1 tegen twee spelers uit groep 2. Elke speler dient drie ingangen te vrijwaren door met een houten hamertje het bolletje uit het doel te houden. Deze houten hamer moet binnen het doel gebruikt worden. Een druk op de knop brengt het bolletje op het speelveld. Indien de bal in het doel rolt, betekent dit 1 punt voor degene die scoort. Zodra één team van twee spelers samen 5 doelpunten heeft gescoord, stopt voor hen de match.
  Top
 • Mannetjesspel

  Elke speler gooit zes keer het houten blokje, dat met een touwtje aan de zoldering is vastgemaakt, naar een rij met vier heren- en twee damesfiguren die elk hun eigen puntenwaarde hebben.
  Top
 • Pudespel

  Iedere speler van elke ploeg gooit vanaf de aangeduide streep op de vloer de metalen schijven naar de kikker ("puut"in de streektaal) met opengesperde bek en totaliseert zijn puntentotaal.
  Top
 • Toptafel

  Met het touwtje laad je de houten top. Je lanceert de top met een korte, stevige ruk in de tafel waar de kegeltjes staan opgesteld. Als de top stilvalt, bepaalt het aantal omvergegooide kegeltjes jouw puntenaantal.
  Top
Beschikbaarheid routes
Datum:
Kalender
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera - Design by IPS Creation - Inloggen