Routes

 • Route 1

  Deze route start in Poperinge centrum voor de koffie en de picon. Over de middag trek je naar onder andere naar Roesbrugge, waar de IJzer België binnenstroomt en waar vroeger ‘blauwers' zegevierden. Een route langs enkele prachtige landelijke dorpen met schitterende zichten.    

  meer info & reservatie

  Top
 • Route 2

  Genieten van de geur van een fris bos met een heerlijke kop koffie. Zo begint de dag van deze route. Aan de rand van de Sint-sixtusbossen geniet u van een overheerlijke grillschotel. De tocht gaat verder langs landelijke wegen naar Watou. Het dorp van de poëziezomers en de heerlijke terrasjes op de markt zal ongetwijfeld een gezellige indruk op u nalaten. De tocht eindigt in Roesbrugge.    

  meer info & reservatie

  Top
 • Route 3

  Bij route 3 vlieg je er meteen in met een heerlijke picon van het huis. Een lekker middagmaal, de karbonaden, brengt je van Sint-Jan-ter-Biezen naar het Helleketelbos en daarna naar kunst- en brouwersdorp Watou. Je voelt er de gezellige sfeer van het dorp. Een lekkere boterham met groentjes sluit de dag af.  

  meer info & reservatie

  Top
 • Route 4

  In route 4, ook wel de route achter het front genoemd, staat o.a. een bezoek aan de WOI-site, bezoekersentrum Lijssenthoek en Tussen de Lovie en Sint-Sixtus WOI op het programma. De ideale mix van cultuur en spel!    

  meer info & reservatie

  Top
 • Route 5

  Wie liever met beide voeten op de grond blijft, kan opteren voor route 5. Deze wandeling van 9 km toont je enkele gezellige plekjes en mooie bezienswaardigheden in het centrum van Poperinge. Op de Grote Markt van Poperinge ontdek je o.a. waarom de inwoners van Poperinge keikoppen genoemd worden. Enkele militaire begraafplaatsen herinneren aan WOI. Maar ook de wandelweggetjes in het centrum zullen je zeker en vast kunnen bekoren.    

  meer info & reservatie

  Top
 • Route 6

  In deze wandelroute snuif je de geur van het helleketelbos op. Langs meestal onverharde wandelwegen verken je het bos en zijn typische volkscafeetjes. Best aangepast schoeisel voorzien!    

  meer info & reservatie

  Top
 • Route 7

  Deze route bezorgt je een hele dag (fiets)plezier in en rond Poperinge. Speciaal voor jou zoeken wij de mooiste landelijke fietswegen uit om je van centrum Poperinge naar Watou te brengen. Om daarna te genieten van de gezonde lucht van het Helleketelbos. Eindigen doe je in Poperinge waar een portie karbonaden de honger stilt.    

  meer info & reservatie

  Top
 • Route 8

  De tweede fietsroute start en eindigt in Poperinge. Deze 25 kilometer lange tocht is ideaal voor iedereen. U kan op een rustig tempo het volledige parcours afwerken dat van Poperinge naar Krombeke gaat om zo naar Proven te rijden. Op deze weg passeert u in de groene omgeving van 't Couthof. Vanuit Proven fietst u naar Watou en zo langs het Helleketelbos terug naar Poperinge.      

  meer info & reservatie

  Top
 • Route 9

  Tijdens deze halve daguitstap trek je naar de grens dichtbij de vroegere douanepost waar appeltaart en geurige koffie op je wacht. De tweede halte is in het landelijk dorpje Abele met vele toffe cafeetjes en volkspelen. De rit gaat, na nog een tussenstop voor een Poperings hommelbiertje, verder naar het heuvelachtige Reningelst voor de Vlaamse klassieker karbonaden met frieten.    

  meer info & reservatie

  Top
 • Route 10

  Deze namiddagtocht laat u kennismaken met de bosrijke omgeving van Krombeke om daarna naar het pittoreske Abele te gaan. Daarna keert u langs pittoreske weggetjes terug naar Poperinge voor een spelletje baanbolling en als afsluiter een belegde boterham. Het is mogelijk om deze tocht van 20 km zowel per auto, met de bus of per fiets te ervaren.    

  meer info & reservatie

  Top
 • Huifkar 1

  De paardenmenner neemt je tijdens een huifkartocht mee op zijn kar en weg zijn jullie. Via landelijke wegen, tussen de velden kom je aan in de rustige en gezellige dorpjes van Poperinge. U bereikt er onder andere Watou, Abele en Sint-Jan-Ter-Biezen. Ideaal voor een leuke uitstap met familie of vrienden want er kunnen maximum 20 mensen op de kar.   De huifkartocht is alleen mogelijk van 1 april tot 26 oktober.      

  meer info & reservatie

  Top
 • Huifkar 2

  Tijdens deze huifkartocht blijft de paardenmenner in de streek van Poperinge-Abele. Met een prachtig zicht op de West-Vlaamse bergen trekt u rond tussen de boerenweides en hoppevelden. En ook tijdens deze tocht zal u niet op uw honger moeten zitten wachten. De huifkartochten starten en eindigen telkens op dezelfde plaats.   De huifkartocht is alleen mogelijk van 1 april tot 26 oktober.          

  meer info & reservatie

  Top
Beschikbaarheid routes
Datum:
Kalender
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera - Design by IPS Creation - Inloggen